top of page

Binnen drie dagen hadden alle ouders een SchoolPraat-account aangemaakt!

rianne avonturijn.jpeg
Rianne van Woerkom
ICT’er
Avonturijn, Vlaardingen

De SchoolPraat-app werkt als een speer. We doen alle dagelijkse communicatie met de ouders via de app. En het is natuurlijk heerlijk dat je er allemaal je foto’s op kunt zetten.

 

Midden in coronatijd hebben we de functies uitgebreid, zodat we ook kunnen chatten. Er moest steeds meer met ouders gecommuniceerd worden en chatten via de SchoolPraat-app was de snelste oplossing. Daarvóór waren leerkrachten met hun privételefoons met ouders aan het appen of chatten. De een heeft daar geen problemen mee, maar de ander vindt dat heel vervelend. 

 

Om te kunnen chatten moesten ouders allemaal een SchoolPraat-account aanmaken. We dachten: hoe zal dat gaan? Maar het was snel gebeurd. Binnen drie dagen had iedereen een account aangemaakt! Via het whitelist-systeem ging dat heel eenvoudig, alleen taalzwakke ouders hadden soms ondersteuning nodig.

 

Ons whitelist-systeem voor de SchoolPraat-app maakt gebruikt van een Parnassys-koppeling. Daarmee wordt de informatie die nodig is (e-mailadres ouder, naam kind en naam groep) elke nacht opgehaald, zodat SchoolPraat automatisch up-to-date is.

 

Voorheen moest ik elk jaar voor elke groep een wachtwoord aanmaken en dan werden de leerlingen doorgezet en meer van dat soort dingen. Dat gebeurt nu allemaal automatisch, dat scheelt een hoop werk!

bottom of page