top of page

Als we bij SchoolPraat aangeven dat iets handig zou zijn, zien we onze wensen later terug in de app!

Steffi klimroos.jpeg
Steffie van Poucke
Medewerker onderwijsondersteuning
De Klimroos, Roosendaal

De SchoolPraat-app is echt iets van deze tijd, het werkt snel en handig. We hebben ook een aan de app gekoppelde SchoolPraat-website. Het fijne daarvan is dat je die website in eigen beheer hebt. Zodra je iets op de website wilt veranderen, dan heb je dat meteen gedaan. Dat is gewoon ideaal.

Bij De Klimroos gebruiken we de meeste SchoolPraat-modules. Bijvoorbeeld de chat-module, die werkt prima en wordt veel gebruikt! We hebben twintig groepen op school en als medewerker onderwijsondersteuning had ik eerst zelf ook ál die groepen gekoppeld. Ik dacht: dat is handig, als er een keer iets is kan ik meteen meekijken. Maar ik heb hem snel losgekoppeld omdat-ie blíjft gaan. Het is voor de ouders heel fijn dat ze zo’n kort lijntje naar de leerkracht hebben. Ook voor leerkrachten is het makkelijk, want die kunnen ouders snel bereiken.

 

Voor de app-accounts van SchoolPraat maken we gebruik van een whitelist-systeem met de Parnassys-koppeling. Dat alle systemen aan elkaar gekoppeld zijn, maakt het heel gemakkelijk. Als wij de ouders in Parnassys hebben staan, zijn ze ook bekend bij de SchoolPraat-app en meteen gekoppeld aan de juiste klas voor hun kinderen etc.

 

Het leuke van werken met SchoolPraat is dat er echt iets gedaan wordt met onze ervaring als gebruikers. Ik heb het gevoel dat wij SchoolPraat ondersteunen bij de ontwikkeling van de app. Ze luisteren goed naar onze inbreng. Wij kunnen bij SchoolPraat aangeven dat iets handig zou zijn voor ons, of dat we het fijn zouden vinden als iets een beetje anders kan. Daardoor zien we onze eigen wensen terugkomen in de app! En dat vind ik heel prettig.

 

Een voorbeeld daarvan is een aanpassing aan de gesprekkenplanner. Die gebruiken we voor alle gesprekken die ooit gevoerd moeten worden. Eerst had ik die in mijn beheer, dus ik zette die dan klaar voor de hele school.

Maar van collega’s kreeg ik de vraag of ze het niet zelf konden doen. Destijds kon dat niet, want de gesprekkenplanner zat alleen in het beheerdersaccount. Dus toen heb ik bij SchoolPraat het verzoek ingediend om het mogelijk te maken dat leerkrachten dit zelf doen. Daarop is het zo aangepast dat de gesprekkenplanner nu ook in het eigen beheer van de leerkrachten kan zijn. Iedereen kan het nu voor zijn eigen klas klaarzetten en inzien. Dat is veel makkelijker.

bottom of page