top of page

De SchoolPraat app, 

de basisschool app
 

De SchoolPraat app is de school app voor basisscholen. De slimste en eenvoudigste manier om alle communicatie van uw school eenvoudig in een basisschool app te regelen.

De basisschool app van SchoolPraat

Alle belangrijke zaken die komen kijken in de communicatie tussen enerzijds de basisschool en anderzijds de ouders overzichtelijk in een basisschool app. Gesprekkenplanner, groepsnieuws, iDeal-betalingen en nog veel meer zaken wijzen zichzelf in de basisschool app van SchoolPraat.

Switchen van basisschool app!  

De basisschool app van SchoolPraat is zo ingericht dat er geen uitgebreide uitleg nodig is voor leraren en andere medewerkers. Ook voor de ouders blinkt de basisschool app van SchoolPraat uit in gebruiksgemak. Ouders hoeven bijvoorbeeld maar eenmalig een wachtwoord te bedenken voor hun account en zijn vervolgens voor al hun kinderen en voor alle schooljaren aangemeld en ingelogd.

Een basisschool app voor snelle en doelgerichte communicatie

Met de basisschool app van SchoolPraat kunnen scholen sneller en directer contact opnemen met leerlingen of hun ouders. U heeft de mogelijkheid om een enkele ouder, een groep of zelfs de hele school een bericht te kunnen sturen. Ook een los pushbericht hoort bij de basisschool app van SchoolPraat tot de mogelijkheden.

 

Als u eventueel bestanden wilt meesturen is dat vanzelfsprekend ook geen probleem.

 

Een van de grootste voordelen van de basisschool app van SchoolPraat is de tijdwinst in combinatie met minimale kosten. Tel hierbij het eenvoudige beheer bij op en dan ziet u dat het gebruik van de basissschool app van SchoolPraat gericht is op uw gemak.

Nieuw in SchoolPraat

Koppeling met ESIS en Parnassys!

 

Er is nu een koppeling met Esis en Parnassys, deze zorgt ervoor dat ons Whitelist systeem automatisch wordt bijgehouden, elke nacht worden de mutaties bijgewerkt.

 

SchoolPraat Whitelist


Met het nieuwe Whitelist-systeem is aanmelden voor ouders makkelijker dan ooit, ook voor de school zelf. 

De school importeert de e-mailadressen van ouders en in de school app van Schoolpraat kunnen ouders met gebruikmaking van alleen dat e-mailadres een account aanmaken.

Ouders bedenken het wachtwoord zelf en vervolgens zijn ze voor al hun kinderen voor alle schooljaren ingelogd in de school app.  

Formuliermaker (AVG)

Met deze module kunt u zelf formulieren aanmaken. De module bevat al twee AVG-presets.
De ingevulde gegevens zijn beschikbaar in het frontoffice en zijn ook per groep inzichtelijk voor docenten.

Betalen met Apple Pay bij SchoolPraat

Sinds kort is betalen met Apple Pay ook mogelijk bij onze betaalmodule en de TSO-module. Dit kan al bij de meeste banken maar in ieder geval bij de ING, Bunq, ABN AMRO en de Rabobank.

Online presentaties

 

In de huidige coronatijd waarin we leven is het geven van presentaties op scholen helaas niet meer vanzelfsprekend. We geven dus ook online presentaties. Juist in deze tijd is er behoefte aan goede basisschool app. Vooral de chatfunctie van onze basisschool app erg in trek.

 

Chatfunctie op de basisschool app. Avg proof chatten!

Waarschijnlijk bent u bekend met WhatsApp. Alle functies die u daarin gewend bent, kunt u ook gebruiken in de basisschool app van SchoolPraat, maar dan zonder elkaars nummer te hoeven weten. Het fijne aan de basisschool app van SchoolPraat is dat de school de controle over de groepen houdt en zonodig kan zien wat er in de Chat gezegd wordt. Zowel voor ouders als voor leerlingen kunnen groepen worden aangemaakt. Op basisscholen word de chatfunctie voornamelijk gebruikt voor directe een-op-een gesprekken.

Een tweede website-template

Je kunt nu kiezen uit twee website-templates, 
de tweede template heeft veel meer mogelijkheden 
en je kunt als school zonder extra kosten switchen 
van de een naar de ander.

Nieuw
Schoolpraat app

De SchoolPraat-website. Geheel zonder beheer!

Het beheer van deze website gaat helemaal gelijktijdig met dat van de SchoolPraat basisschool app en zodoende bespaart de school veel kostbare tijd. Heeft een school al een SchoolPraat app, dan is de website al bijna klaar. Vanuit de school app wordt de website automatisch gevuld. De website heeft daarnaast een fris design met keuze uit verschillende templates en hij is gemakkelijk in de huisstijl van de school te brengen.
Het is ook mogelijk om een bestaande website aan de school app te koppelen!

Modules

schoolapp
ideal app
school app
Het SchoolPraat
overblijfsysteem
Het SchoolPraat
informatiescherm
Het SchoolPraat
e-mailsysteem
bottom of page