top of page

De SchoolPraat-app is ingericht met het oog op privacy, dat is een uitkomst qua AVG

Foto Sven.jpg
Sven Lispet
Directeur
De Hoeksteen, Vlaardingen

We zijn erg blij met de SchoolPraat-app. Het maakt alles een stuk makkelijker. Tegenwoordig heeft iedereen zijn mobieltje bij de hand, dus we kunnen snel informatie sturen aan de ouders.

 

Zeker in deze tijd, als er iets in de klas speelt rondom corona, is het handig dat we ook kunnen kiezen voor een pushmelding. In dat geval horen ouders bij een urgente mededeling ook daadwerkelijk een geluidje. Je kunt zo’n bericht naar meerdere groepen tegelijk sturen of naar alle ouders. Vóór we SchoolPraat hadden ging alles via de mail en dan weet je niet wanneer er iemand naar kijkt.

 

Een groot voordeel vind ik dat SchoolPraat heel direct werkt. Er is een leuke les geweest, de leerkracht maakt er foto’s van, schrijft er een stukje bij... Zo kun je zelfs in coronatijd, als ouders niet op school komen, laten zien wat er in de klas gebeurt. 

 

SchoolPraat is ook een uitkomst qua AVG. De school app SchoolPraat is ingericht met het oog op privacy. De informatie komt alleen terecht bij degene die het moet krijgen.

De ouders hebben eigen SchoolPraat-accounts. Dat werkt met een whitelist-systeem dat gekoppeld is aan onze Esis-leerlingadministratie. Ouders maken zonder moeite een account aan. Er is weleens een enkeling waarbij dat stroef verloopt, maar dat is echt een uitzondering.

 

We hebben ook extra modules van SchoolPraat, zoals het betaalsysteem met iDeal, de gesprekkenplanner en een informatiescherm. 

Het informatiescherm staat in coronatijd op een lager pitje, maar dat gaan we wel weer gebruiken. Bijvoorbeeld om ouders erop te attenderen: volgende week bordje mee, want er is een gezamenlijk ontbijt. Dat soort zaken.

Het iDeal-betaalsysteem werkt heel gemakkelijk. Je hebt overzicht wie wel en niet betaald heeft en je kunt een herinnering sturen. De gesprekkenplanner scheelt ons ook een hoop tijd. ik ben overigens heel blij met de service vanuit SchoolPraat. Als ik eens een vraag stel, krijg ik snel antwoord.

bottom of page