top of page

Alle dertig basisscholen van de stichting ZaanPrimair gebruiken SchoolPraat

Desi overhaal-gebruiken.jpeg
Desi van Waaijen
Directeur
Theo Thijssen, Knollendam
De Overhaal, Krommenie

Van traditionele communicatie op school met briefjes en papieren wilden we overstappen naar digitaal, zodat het altijd terug te lezen is en er geen AVG-gegevens van kinderen op straat belanden.

We wilden het zo simpel mogelijk en van verschillende aanbieders kwam SchoolPraat er als beste uit, ook qua kosten.

 

Alle dertig basisscholen die onder het bestuur Zaan Primair vallen hebben een SchoolPraat-app met het eigen logo van de school, een gekoppelde SchoolPraat-website en een aantal hebben ook een SchoolPraat-informatiebord bij de ingang hangen.

Dat al onze scholen met SchoolPraat werken, maakt het extra gebruiksvriendelijk. Bijvoorbeeld bij uitwisseling van leerkrachten. Of je nu op de ene school zit of de andere, het werkt allemaal hetzelfde.

 

Het mooie van de SchoolPraat-app is dat je een koppeling hebt tussen het leerlingvolgsysteem (bij ons Esis), je website en de communicatie van ouders. Dat bevalt allemaal hartstikke goed. Voor ons is het vooral prettig dat SchoolPraat flexibel is. Je kunt precies gebruiken wat je nodig hebt voor je school. Bij ons is dat bijna alles.

 

De schoolblogger, bijvoorbeeld, die wordt gebruikt door leerkrachten om er snel dingen op te zetten. De kalender en het nieuws, waarbij we een onderscheid maken tussen algemeen nieuws voor alle ouders en groepsnieuws. Als het informatie is die ouders écht tot zich moeten nemen, sturen we een pushbericht. 

Voor bijvoorbeeld schoolreisjes en de ouderbijdrage gebruiken we het SchoolPraat-betalingssysteem met iDeal. Voor de ouderbijdrage stuur ik per groep een mailtje en 80% heb ik binnen een week binnen! Dus dat gaat heel snel. Ik kan precies zien wie er betaald heeft en ook met een klik op de knop een herinnering sturen.

 

Ook voor de ouders is de school app van SchoolPraat heel handig. In het menu staat praktische informatie, oudergesprekken, inschrijvingsplanner — daar kunnen ouders te allen tijde mee aan de gang. Ik had maar één ouder zonder mobiele telefoon en die had een tablet. Op bijvoorbeeld een iPad kun je de SchoolPraat-app ook downloaden, dus dat ging prima.

 

Ouders kunnen via SchoolPraat ook een AVG-formulier invullen en dat is heel verhelderend. Een ouder of verzorger kan bijvoorbeeld aangeven waar beeldmateriaal gebruikt mag worden: in de app, de schoolgids, de openbare website, sociale media, etc. Als ik op een leerling klik kan ik direct zien waar de ouder/verzorger toestemming voor heeft gegeven. Een leerkracht kan ook op een groep klikken en direct zien of ergens ‘nee’ staat. Je hoeft dus niet eindeloos in papieren te zoeken.

 

Voor mij persoonlijk is het ook een pluspunt dat SchoolPraat direct bereikbaar is als je eens een vraag hebt. Maar ik heb nu al jarenlang geen contact meer gehad met SchoolPraat, dus dat betekent dat het werkt!

bottom of page