top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Hotting

Account school-app aanmaken, drama of eitje?

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

Een lesje in moeilijk doen

Alle schoolcommunicatiesystemen zéggen dat ze gebruikersvriendelijk zijn, maar in de

praktijk zijn er grote verschillen. En dat begint al bij het aanmaken van een account.

Bij veel systemen is het voor ouders een heel gedoe om een account aan te maken. Ook de school heeft er veel werk aan.


Ouders moeten bijvoorbeeld voor elk kind een apart app-account aanmaken. Of ze hebben een brief nodig met een ‘koppelcode’ voor een broertje of zusje. Of ze moeten BSN-nummers van kinderen bij de hand houden. Of ze moeten eerst een account aanmaken en dan wachten tot de school tijd heeft om de ingevoerde gegevens goed te keuren. Of ze moeten bij elk gebruik van de app weer ál hun gegevens invullen. Of een aantal app-functies zijn in feite van een andere aanbieder, zodat ze bij zo’n functie nogmaals moeten inloggen. Etc. etc.


SchoolPraat werkt simpel met whitelist

SchoolPraat werkt veel eenvoudiger, zowel voor de school als voor de ouders. Nadat er voor de eerste keer een account is aangemaakt gaat alles helemaal vanzelf, bij alle mutaties en bij alle jaarovergangen. SchoolPraat werkt met een whitelist-systeem. Dat is in dit geval een lijst van vertrouwde e-mailadressen.

Het enige wat een ouder nodig heeft om een SchoolPraat-account aan te maken, is het e-mailadres dat de school voor die ouder gebruikt. Na aanmaak van het account in de eigen app van de school ontvangt de ouder direct een activatiemail. Op activeren klikken, inloggen en klaar!


Alles handig en veilig in de SchoolPraat-app

Alle schoolcommunicatie gaat vanaf dat moment via de SchoolPraat-app. Tenzij de school een e-mail nuttig acht, bijvoorbeeld bij een iDeal-betaalverzoek. Alle schoolinfo staat dus overzichtelijk bij elkaar in de app.

Ook alle communicatie van docent naar ouders en andersom gaat bij SchoolPraat direct via de school app, dus zonder dat men elkaars e-mailadres of telefoonnummer hoeft te weten. Dat is praktisch en de beste bescherming voor privacygevoelige informatie.


Pas op voor vergeetachtige schoolapps

Als je bij SchoolPraat bent ingelogd, weet de app wie je kinderen zijn, in welke groep ze zitten etc.

Veel andere schoolapps vergeten dat voortdurend. Bij elk contact met een leerkracht, bijvoorbeeld, moet je daar een hele rits gegevens invullen: naam leerling, e-mailadres, telefoonnummer, groep. Terwijl je al ingelogd bent!

Dus pas goed op bij de keuze van een systeem. Ze lijken vaak hetzelfde te bieden, maar in de dagelijkse praktijk verschillen ze van ergerlijk omslachtig tot superhandig.

Het SchoolPraat-team


SchoolPraat is dé tijdbesparende schoolapp voor scholen, door scholen. Compleet, écht gebruiksvriendelijk en de kosten zijn laag.Overstappen is verbazend eenvoudig. Vraag nú vrijblijvend informatie aan!

366 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page