top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Hotting

Gek van de schoolmails?

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

Piep! Nog meer huiswerk voor ouders

Begin vorig schooljaar stond er een column in het Algemeen Dagblad waarin Niek Druijff vertelt horendol te worden van de schoolberichten. “Soms wel vier mailtjes per dag per kind. En ik heb drie kinderen!”

Dat zijn dus twaalf mailpiepjes die de ouder — in dit geval een huisman — storen bij zijn eigen bezigheden en waarmee hij meestal ook nog iets moet. Wie zou daar niet gestoord van worden?

Schoolberichten? Gebrek aan controle geeft stress

Aan de hoeveelheid verzoeken die een school aan ouders doet, kan een schoolcommunicatiesysteem niets veranderen. Maar het kan wel zo worden ingericht dat ouders er niet onnodig van in de stress schieten.


Stress loopt juist hoog op als je het gevoel hebt de controle kwijt te raken. Op elk moment een e-mail kunnen krijgen met wéér een nieuwe opdracht (piep!) is niet bevorderlijk voor de gemoedsrust. Uiteindelijk krijgen ouders dan — net zoals Niek Druijf — de neiging schoolmails te negeren. Zo werkt communicatie averechts.

Klantvriendelijk voor ouders kan ook

SchoolPraat is zo populair omdat we ons best doen de communicatie tussen scholen, ouders en leerlingen zo gemakkelijk, efficiënt en ontspannen mogelijk te maken. Het moet niet alleen werken maar vooral préttig werken.

Scholen kunnen er bij SchoolPraat voor kiezen om waar dat nuttig is e-mail te gebruiken, bijvoorbeeld om iDeal-betaalverzoeken te sturen. Maar in de regel gaat de communicatie niet per mail. Schoolberichten komen standaard terecht in de SchoolPraat-app, zodat ouders ze kunnen lezen op een moment dat het hún uitkomt. Bovendien staat alles overzichtelijk bij elkaar, zodat ze geen tijd hoeven te verknoeien met gezoek in de mail.

Zo geven we ouders controle over de schoolcommunicatie. Want niemand heeft belang bij gestreste ouders!

Het SchoolPraat-team


SchoolPraat is dé tijdbesparende schoolapp voor scholen, door scholen. Compleet, écht gebruiksvriendelijk en de kosten zijn laag.Overstappen is verbazend eenvoudig. Vraag nú vrijblijvend informatie aan!

122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page