top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverRob Hotting

WhatsApp maar dan AVG-proof

Bijgewerkt op: 29 jun. 2021

Via SchoolPraat ‘appen’ een uitkomst


Het is alweer twee jaar geleden dat de Europese privacywetgeving (AVG) het gebruik van WhatsApp-groepen op scholen blokkeerde. Paniek in onderwijsland! Behalve bij scholen die al gebruikmaakten van hun eigen SchoolPraat-app. Zij hadden dat plotselinge probleem niet, want zij beschikten over een AVG-proof alternatief: SchoolPraat Chat. Daarmee kun je appen zonder dat je elkaars telefoonnummer hoeft te weten.

Lockdown? Niet voor SchoolPraat Chat!


Scholen die nog niet zijn overgestapt op SchoolPraat blijken vaak nog steeds te worstelen met de communicatie. Dat werd extra duidelijk tijdens het onderwijs op afstand in de eerste maanden van de coronacrisis. Een AVG-proof alternatief voor WhatsApp blijkt direct onontbeerlijk.

We zien dan ook een piek in de aanvragen voor informatie, vooral over de mogelijkheden van SchoolPraat Chat. Handig is bijvoorbeeld dat je hiermee eenvoudig bijlages kunt sturen aan één persoon of een hele groep. Pdf’s, jpg’s, Word, Excel, etc.

“Genoeg geweest! Op ‘mute’ met jullie” 😊


In het primair onderwijs wordt SchoolPraat Chat voornamelijk individueel gebruikt. Voor groepschats hebben we SchoolPraat Chat geperfectioneerd in samenwerking met een groep VO- en MBO-scholen.

Zo kunnen docenten zelf instellen wanneer ze chats ontvangen, bijvoorbeeld doordeweeks tussen 9 en 5. En ze kunnen hun groepen zelf beheren, bijvoorbeeld ook leerlingen ‘muten’. Die ontvangen dan nog wel chats, maar kunnen zelf niet meer chatten. Ook de SchoolPraat-beheerder van de school kan controleren wat er in de chatgroepen gebeurt. De kans dat er een chatgroep inhoudelijk uit de bocht vliegt, is daarmee minimaal.

Het SchoolPraat-team


SchoolPraat is dé tijdbesparende schoolapp voor scholen, door scholen. Compleet, écht gebruiksvriendelijk en de kosten zijn laag.Overstappen is verbazend eenvoudig. Vraag nú vrijblijvend informatie aan!
263 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page